montowal ktos kamerke cofania w tourze II?
Dacia Duster z nagrodą Top Gear 2010
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Redakcja polskiej edycji magazynu TopGear przyznała Dacii Duster nagrodę TopGear za rok 2010. Duster, który pojawił się na rynku w kwietniu ubiegłego roku, stał się hitem sprzedażowym koncernu na rynkach wielu krajów europejskich.
W tym roku po raz pierwszy wśród zagranicznych edycji TopGear, redakcja miesięcznika przyznała nagrody w Polsce. Dacia Duster została uznana przez redakcję idealnym samochodem na polskie drogi. „Ten samochód jest zaprzeczeniem obowiązujących w przemyśle trendów. Jest lekki, pojemny i fantastycznie radzi sobie na nierównych, śliskich drogach - powiedział Piotr R. Frankowski, redaktor naczelny magazynu TopGear.
Dacia stała się fenomenem społecznym, przyczyniając się do powstania nowego stylu konsumpcji na rynku samochodowym określanego jako Dacia Attitude − wysokiej jakości samochody po przystępnej cenie. W ciągu zaledwie 6 lat Dacia stała się marką, która podbiła rynki wielu krajów.
Od momentu wprowadzenia do sprzedaży modelu Duster w kwietniu, na świecie wydano już ponad 68 000 egzemplarzy tego auta, w tym 1 901 w Polsce. Jest to najlepiej sprzedający się model Dacii w Polsce.
Dacia Duster została również wyróżniona nagrodą Autobest 2011 za najlepszą ofertę samochodową na rynku w 2010 roku.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez szkodaRedakcja polskiej edycji magazynu TopGear
a Clarkson pewnie w grobie sie przewraca :roll:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Niekoniecznie. Kiedyś w Top Gear przedstawiali samochody nie będące w sprzedaży w Wielkiej Brytanii. Podzielili je na 2 grupy. Te które powinny trafić do sprzedaży "OK" i te które nigdy w Wielkiej Brytanii nie powinny się pojawić "NO WAY" Dacia trafiła do grupy OK. Co prawda chodziło o logana, ale Clarkson o dziwo stwierdził, że to normalny, tani samochód dla ludzi którzy chcą jeździć, a nie podniecać się zbędnymi bajerami.
Komentarz
-
-
Big Wojtek, gdybym mial wybierać tobym wolał kupic Ladę NIVĘ niz Dustera- tam to przynajmniej jest auto z zacięciem terenowymprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big Wojtekjako SUV Duster
dla mnie suv to np X5, XC90 a nie coś co ma naped na jedną oś(albo 4x4) i nie ma automatu to nie jest SUV
na temat właściwości jezdnych i wykończenia nie będę sie wypowiadał
to że ktoś napisał, że jest to SUV .....
no cóż na płocie też było napisane i Józio pogłaskał to mu zadra weszła :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Co do zdolności terenowych: na mojej budowie firma "od elektryki" porusza sie Niwą, a geodeci Dusterem - i jeszcze żaden z tych wozów się nie zakopał. A taki Duster jest o wiele ładniejszy i (przede wszystkim) wygodniejszy. Więc jak ktoś chce jeździć w lekkim terenie to chyba lepiej, aby dojechał nieco wygodniej Dusterem niż chropowatą w obyciu Niwą...
Komentarz
-
-
dla mnie te auta o których piszecie to miejskie terenówki i tyle, aby pod większy krawężnik podjechać albo jak komuś jeszcze ulicy do domu nie wybudowali to ok spełniają swoja role i na tym koniec.
oprócz Łady.
[ Dodano: Pon 17 Sty, 11 12:55 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyno cóż na płocie też było napisane i Józio pogłaskał to mu zadra weszła[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Piotrek czepiasz się :wink:
Siedzisz na forum motoryzacyjnym to znaczy, że trochę znasz się na motoryzacji
A tymczasem dla 90% społeczeństwa to SUV a dla reszty "dżip" :wink:
Zresztą ten segment tak mało mnie interesuje, że jak coś wygląda jak Duster to dla mnie SUV :wink: Choć faktycznie SUV powinien mieć napęd 4x4
Komentarz
-
-
Miałem okazję prowadzić Dustera, ponieważ znajomy takiego nabył i uważam że to jest bardzo fajny i przyjemny samochodzik. Stylistycznie patrząc jak na Logana i Sandero się patrzyć nie da, tak Duster jest przyzwoity.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Big Wojtek,
Sports Utility Vehicule :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez daneczek76miejskie terenówki i tyle, aby pod większy krawężnik podjechać
Zamieszczone przez OctanXC90 występuje również w odmianie z napędem na jedną ośprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FlameStylistycznie patrząc (...) na (...) Sandero się patrzyć nie da, tak Duster jest przyzwoity.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekPrzyjmujemy definicję Daneczka
nie żebym się czepiał ale po prostu ten SPORTS to mi w tym przypadku wcale nie pasuje :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12a takie Sandero Stepway?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyfacet który ślini się do DB9 umarłby gdyby miał jeździć Dacią
Dacia Duster to jest takie nie wiadomo co tak samo jak Logan MCV, czy nawet Octvia gdzie słyszę że to konkurent dla Passata i że są w takiej samej klasie
to są samochody które mają mieszać kilka klas samochodów przez co stają się uniwersalne. Jedno mogę stwierdzić że Duster nie nadaje się na autostrady ( przy prędkościach 130 i wyżej bardzo dużo pali
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciek127Dacia Duster to jest takie nie wiadomo co tak samo jak Logan MCV
Wracając do tematu - uroda Dustera do mnie nie trafia - tym bardziej jego wnętrze. Stepway podoba mi się bardzo, auto jest ciekawe i w swojej klasie crossoverów klasy B bezkonkurencyjne cenowo - efekt psuje spartańskie wnętrze rodem z wczesnych lat 90-tych, wyposażenie - 2 poduszki powietrzne (nie można dokupić dodatkowych), brak elektrycznych lusterek, brak komputera, brak regulacji kierownicy i wysokości fotela czy nawet termometru to w 2011 roku raczej nie dopuszczalne.
Byłem bardzo napalony na Stepway'a - jednak pojawiła się oferta nowego Toura i Dacia poszła w odstawkę.
Duster jest niewątpliwie super propozycją dla osób chcących tanio kupić takiego komapktowego SUV'a. Niestety cena auta w dieslu z napędem 4x4 i najlepszym wyposażeniem (niestety bogato tu nie jest) to już ponad 70tys.
Komentarz
-
Komentarz